logo
new
www.batterij-laptop.nl

Windows 10 gebruiken zonder wachtwoord doe je zo

Hoewel het in bijna alle gevallen het beste is om je persoonlijke of zakelijke apparaten te voorzien van een wachtwoord of pincode, snappen we dat niet elke pc helemaal op slot hoeft te zitten wanneer daar geen noodzaak voor is. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je Windows 10 gebruikt zonder wachtwoord en hoe je dus sneller en gemakkelijker kunt inloggen.

Wat nou als jij de enige bent die een computer gebruikt en ook als enige toegang hebt tot die computer – heb je dan een wachtwoord nodig? Dat is een antwoord dat je zelf mag formuleren. Maar als het antwoord nee is, dan helpen we je graag met het correct instellen van je Windows 10-computer, zodat je hem zonder wachtwoord gebruiken kunt. Op het moment dat we deze methode getest hebben, draaien we de Windows 10 Mei 2019 Update. Het werkt ook op de Oktober 2018 Update, op zowel Windows 10 Home als Windows 10 Pro. Het zou kunnen dat latere updates de optie verwijderen, maar voorlopig zien we geen reden om dat aan te nemen.

Windows 10 zonder wachtwoord gebruiken

De waarschuwing nog even gelezen? Mooi, dan kunnen we beginnen. Open de Windows-startbalk met de Windows-knop of je muis en typ de volgende regel tekst in: netplwiz. Klik vervolgens op het programma met dezelfde naam die tussen de zoekresultaten staat. Het venster dat nu in beeld staat geeft je toegang tot alle instellingen met betrekking tot profielen en gebruikers. Bovenin dit scherm staat de optie die we zoeken. Haal het vinkje weg uit de kleine box naast Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.

Als je nu op Toepassen klikt, dan krijg je de taak om nog eens tweemaal je wachtwoord in te voeren, maar daarna hoeft het gelukkig niet meer. De volgende keer dat je je pc uit de slaapstand haalt of opnieuw opstart, dan kun je zo doorgaan zonder je wachtwoord in te voeren.

Vind je het overigens prettig om alsnog een soort beveiliging te hebben en gebruik je liever een pincode? Dan kun je dat ook doen binnen de Instellingen. Dat regel je vervolgens onder Accounts / Aanmeldingsopties. Daar kun je ook bijvoorbeeld Windows Hello gebruiken.